Kemikalier – bra att ha men… alltför många vräker på med både det ena och det andra. Läs på förpackningen – där står hur mycket du skall ha i förhållande till vattenmängden.
Dessutom – rengöringsmedel använder vi för att ta bort smuts, eller hur? Vi vill ha fram originalytan. Om du då använder för mycket av kemikalien så får du en yta som inte alls motsvarar det du tänkt dig – du får en film av kemikalier… inte så smart! Dessutom fastnar damm och annat smuts mycket bra i denna filmen – och så har du skapat en dålig cirkel istället för en ren yta.

Olivedal Hus & Hem använder vi såpa till trägolv och många andra ytor. Grönsåpa är ett strålande rengöringsmedel, gjort främst på tallolja.

Kalkosan är ett medel som mycket effektivt tar bort kalk. Man använder den i koncentrat. Droppa lite runt kranen och vänta. Skrubba med en tandborste.

Yes diskmedel – det bästa som finns. Jag kan inte fatta hur man kan köpa något annat diskmedel. Yes passar till all rengöring i köket men det är också det allra bästa när du putsar fönster. En enda droppe i en spann med 5 liter räcker, du vill inte att fönsterna skummar!

Vi använder också Ajax men det beror främst på att folk förväntar sig den doften. Några droppar Ajax i det vatten vi använder för att dammtorka – så luktar det gott.
Självklart har vi andra produkter också, tex ett rengöringsmedel för parkettgolv som heter “Trä och parkett”. Det kan du inte köpa i livsmedelsbutiken men om du gärna vill ha det så kan du beställa genom Olivedal Hus & Hem.