Städning och underhåll av det egna hemmet är enormt populärt just nu. Tv-program och tidningar svämmar över av tips och så-skall-du-göra-artiklar.

Tv-programmet “Rent hus” fokuserar på familjer och enskilda som tappat omdömet och låtit skiten växa högt upp på väggarna. De individerna får oss andra att må bättre och känna oss ganska duktiga – inget nytt i det.

Är vi så duktiga då?
Ja, faktiskt så är nog de flesta hyfsat “hygieniska”. Det finns ju gränser för hur mycket man orkar hålla på – dammet brukar ju vänligt nog flytta på sig medan du dammar och dammsuger. För att sedan långsamt lägga sig på plats igen så snart du satt dig med en kopp kaffe! Eller hur?

Och det flesta använder “borsten” till toastolen med lite starka kemikalier för både bra doft och rengöring. Den andra borsten till tänderna!Blog Image

Torkar av bordet och diskbänken efter mat och disk – ja, vem gör inte det för det mesta?!

Plockar upp och tvättar kläder, vem vill lukta skunk till vardags.

Men – hur ofta byter du disktrasan, diskborsten och toaborsten…?
Eller tandborsten?

När kollade du tvättmedel-facket sist? Det brukar växa mögel i facket där man häller sköljmedel… mögel har luftburna sporer, de är inte alls så instängda i sitt lilla fack som man kan trösta sig med att tro! Bläää!

Dammet som aldrig ger sig – tvärvädring varje dag, huuuh, både i kylan som i värmen, det får dammet att blåsa ut, vidare in till grannen kanske…, nejdå, inte direkt iallafall! Fast det räcker inte att vädra, man måste dammsuga varje vecka också, åtminstone om man är fler i familjen.

Andra bra vardagstips när det gäller damm – vik tvätten in tvättstugan, byt lakan i tvärdrag innan dammsugning!

Nej, dags att gå åter till skurhinkarna… kanske smiley

Har DU bra vardagstips! Dela med dig!