Enligt en artikel i Aftonbladet, oktober 2008, visar en undersökning från England att uppemot var fjärde testperson hade avföring under naglarna. Kort sagt, handhygienen lämnar mycket kvar att önska!
Tydligen är det så att framförallt kvinnor som använder cremer och kosmetika är “oljigare” eller fetare om händerna och skapar på så sätt en bra miljö för fler bakterier att bo i!
Har du “feta” fingrar och händer? Det är lätt att se! Använder du till exempel ett tangentbord och datormus? Ofräscha tangenter och fartränder på musen – du är i riskzon! Nej, vännen, alla har inte dessa kladdiga märken! Och det hjälper inte att städerskan är där och gnor! Du får helt enkelt tvätta händerna ännu oftare!

Till dig som besväras av torra händer; Nu behöver man ju inte tvätta HELA handen varje gång. En läkare tipsar om att du tvättar av fingrarna då och då men hela handen efter toabesök. Och ja, man tvättar händerna då och då, inte bara när man varit på toaletten!
Sprit – för händerna är toppen. Idag finns det handsprit med fuktgivande gel i flaska med sprutfunktion. Passar alla i influensatider! Tänk bara på att det inte ersätter handtvätten!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3538891.ab